Verbouwing Vlijmen

Een ingrijpende verbouwing waarbij een doorlopende woonruimte is gemaakt met zithoek en woonkeuken. Deze open woonruimte is met grote glazen puien verbonden met het terras en de tuin.

Het terras met openhaard is overdekt, ontworpen om in de avond van de laatste zon te genieten. Interieur, exterieur en tuin zijn tot een geheel gemaakt. Ook zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen genomen.

Ontwerp John Sluiter en Han van Zwieten.

Deze bungalow dateert uit 1960 en is in de loop der jaren verschillende keren verbouwd en uitgebreid waarbij de originele uitstraling verloren is gegaan.

De nieuwe bewoners wensten originele kenmerken zoveel mogelijk terug te brengen en het woonhuis tevens aan te passen aan eigen woonwensen en huidige maatstaven.

Heel bepalend hierbij was de maat van de dakrand terug brengen naar de originele maatvoering.

Het is een ingrijpende verbouwing geworden waarbij een doorlopende woonruimte is gemaakt met zithoek en woonkeuken. Deze open woonruimte is met grote glazen puien verbonden met het terras en de tuin.

Het terras met openhaard is overdekt, ontworpen om ’s avonds van de laatste zon te genieten. Interieur, exterieur en tuin zijn tot een geheel gemaakt.

Ook zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen genomen zoals het isoleren van dak, vloer en gevels en het plaatsen van zonnepanelen en een zonnecollector.