Verbouw woonhuis Huissen

Verbouw woonhuis aan de Bergerdensestraat te Huissen

De belangrijkste wijzigingen in de indeling bevinden zich op de begane grond. Een ruime zithoek, deels in de nieuwe serre gelegen, is aan de woonkamer toegevoegd. Door de vorm en situering van de serre is er direct contact van de woonruimte met tuin, terras en zonlicht.

De gangruimte is geoptimaliseerd: de entree is verbreed tot een ruime hal en het toilet is naast de trap geplaatst. De woonkeuken is vergroot en middels schuifdeuren bereikbaar gemaakt vanuit de zithoek via de werk- en speelkamer; de bijkeuken is verkleind en voorzien van een toilet met douche.

Het dak werd geheel vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen, goten en gootoverstekken.

De gevels zijn schoongemaakt, gerepareerd, nieuw gevoegd en geheel voorzien van nieuwe buitenkozijnen. Dit alles in de stijl van het originele woonhuis.

In contrast hiermee is aan de zijgevel de moderne serre (deel van de zithoek) ontworpen met openslaande deuren naar het op het zuiden gelegen terras. De puien zijn uitgevoerd in naturel hout met aan de zuid-oost zijde brede horizontaal gelijnde opzet-dorpels.

Het overstek vormt samen met het plafond binnen een dunne schijf die de ruimte voor de zithoek markeert.

Het woonhuis dateert uit 1920 en behoorde bij een boerderij. Het woonhuis werd gerenoveerd en aangepast aan de woonwensen van de nieuwe bewoners.

Architect verbouw John Sluiter