Beelaertslaan Oosterbeek

Het woonhuis is gebouwd rond 1960 in een boomrijke omgeving aan de rand van Oosterbeek en heeft één bouwlaag voorzien van een plat dak.

Bij deze ingrijpende verbouwing is een deel van het woonhuis afgebroken waar een groter gedeelte bestaande uit souterrain en erboven een bouwlaag dmv een split-level is gerealiseerd. Hierin zijn slaapkamers, praktijkruimte en berging gemaakt.

Het deel dat blijft bestaan wordt heringedeeld en gedeeltelijk voorzien van een nieuwe gevel; de woonkamer staat in open verbinding met de keuken en de circulatieruimte met trappenhuis naar het nieuwe deel.

Het woongedeelte krijgt aan de zijde van het terras en de tuin grote glaspuien met schuifdeuren waardoor de ruimte verlengd wordt naar buiten.

Het terras wordt gedeeltelijk overdekt met een zonneluifel geïntegreerd in de dakrand van het plat dak.

In het nieuwe plan zijn alle wensen zorgvuldig verwerkt. De bouwmassa is een compositie van bestaande en nieuwe elementen dat verbonden wordt door een basement van gelijke bakstenen.

Het plan ademt de sfeer van één “nieuw” woonhuis uit waarin het originele huis slechts vanuit een enkele hoek te herkennen is.

De bouw wordt uitgevoerd in eigen beheer door de opdrachtgever in samenwerking met architect John Sluiter