Selectie van projecten

Verbouwing woonhuis Arnhem

Ingrijpende verbouwing woonhuis aan de van Goyenstraat te Arnhem

Dit woonhuis is gebouwd rond 1930 op een heuvelachtig gedeelte aan de rand van Arnhem.  Het woonhuis is geheel gestript, verbouwd en aangepast aan de woonwensen van de nieuwe bewoners.
Op de woonlaag (straatniveau) en het souterrain (tuinniveau) zijn de ingrijpendste wijzigingen gerealiseerd. De kamers van de woonverdieping zijn omgevormd tot een vloeiende woonruimte met grote muuropeningen naar tuin en bos; door de zwevende erker en glazen puien is de zitruimte licht geworden en is de natuur tastbaar.
Het zwevende balkon verlengt de woonruimte naar buiten; van hier is de tuin bereikbaar.

NANNIES Oosterhout

Nieuwbouw kinderdagverblijf

Het gebouw bevat 7 groepsruimten voorzien van aparte slaapruimten en toiletgroepen.

Tevens bevat het een administratief gedeelte, een vergader- en pauzeruimte met voorzieningen voor de begeleiders. Op het erf bevinden zich de buitenspeelplaatsen.

Het gebouw is gesitueerd op het werkpark te Oosterhout nabij de dependance van het CWZ.

Afgeronde projecten

Kamer van CAMOËS

Het pand is een gemeentelijk monument met delen van voor het jaar 1700.
De begane grond met entresol wordt verbouwd tot een representatieve en multifunctionele kantoorruimte.

Door de heldere opzet, natuurlijke materiaalkeuze, kleur, verlichting en een aantal elementen (bv glas in lood plafond) die in de ruimte zijn verwerkt ontstaat een sfeer die geheel in lijn is met de bedrijfsfilosofie van de opdrachtgever.

Bergerdensestraat te Huissen

Uitgangspunt voor het ontwerp is het maken een toekomstbestendig woonhuis met wonen en slapen op de begane grond.

De verschillende ruimten zijn in een U-vorm om een buitenterras, gelegen achter het woonhuis, geplaatst. Op de verdieping zijn enkele logeerkamers met gastenbadkamer gesitueerd. 

Het woonhuis heeft geen gasaansluiting, is goed geïsoleerd (oa triple glas) en heeft een warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen ed.

Verbouwing Gendt

Woonhuis gebouwd rond 1930.

Gelet op de wensen is besloten op de plaats van de bestaande aanbouw een geheel nieuw vergroot gedeelte aan het woonhuis te bouwen met daarin een ruime woonkeuken met directe verbinding naar terras en tuin.

Verbouwing Vlijmen

Een ingrijpende verbouwing waarbij een doorlopende woonruimte is gemaakt met zithoek en woonkeuken. Deze open woonruimte is met grote glazen puien verbonden met het terras en de tuin. Het terras met openhaard is overdekt, ontworpen om van s’avonds van de laatste zon te genieten.
Interieur, exterieur en tuin zijn tot een geheel gemaakt.

Spoorwegstraat Arnhem

Het woonhuis uit ca 1920 en is van oorsprong een boven- en benedenwoning met 3 bouwlagen. De bovenste 2 verdiepingen worden geheel verbouwd: alle binnenmuren worden verwijderd en er wordt een nieuwe indeling gerealiseerd.

Op de bovenste verdieping bevindt zich één woonkamer met dakterras; boven het trappenhuis is een groot daklicht geplaatst waardoor de woonruimte licht en zonnig wordt.

Op de verdieping eronder zijn een woonkeuken en slaapkamer gesitueerd; de woonkeuken staat middels het trappenhuis in open verbinding met de woonkamer.

Deellaan Bemmel

Deze uitbreiding van het woonhuis in Bemmel is een nieuw element aan het originele woonhuis tussen de woning en de garage.

Het nieuwe gedeelte is zodanig vormgegeven dat het in contrast staat met het bestaande huis maar tegelijkertijd ook samen één geheel vormt.

De uitbreiding is een naar de straat toe gesloten blokje op poten dat enigszins los staat van het woonhuis.

Swaenesteijn Huissen

Het appartementengebouw bevat 4 bouwlagen met op iedere laag 5 appartementen van ca. 120 m2 en een terugliggende 5e laag met 2 penthouses van ca. 150 m2; totaal 22 appartementen.

In de halfverzonken parkeerkelder is plaats voor bergingen en een parkeerplaats per appartement.

De bouwmassa’s zijn samengesteld uit strakke blokken die voor wat betreft vorm en compositie inspelen op de mogelijkheden die de locatie biedt. De bouwblokken die op de grond staan zijn opgebouwd uit ruwe rood genuanceerde baksteen; de blokken daarop uit strakke zandkleurige baksteen.

Nieuwbouw Ottersum

Het woonhuis is gelegen aan de Vang in de nieuwe uitbreidingswijk Hoenderweg te Ottersum. Deze wijk is verdeeld in een aantal gebieden met verschillende stedenbouwkundige randvoorwaarden. In dit deel werden een lessenaarsdak en een abstracte gevelbehandeling voorgeschreven. Het programma omvat wonen en slapen op de begane grond, een lichte, open woonruimte met privacy.

Beelaertslaan Oosterbeek

Het woonhuis is gebouwd rond 1960 in een boomrijke omgeving aan de rand van Oosterbeek en heeft één bouwlaag voorzien van een plat dak.

Bij deze ingrijpende verbouwing is een deel van het woonhuis afgebroken waar een groter gedeelte bestaande uit souterrain en erboven een bouwlaag dmv een split-level is gerealiseerd. Hierin zijn slaapkamers, praktijkruimte en berging gemaakt.

Het deel dat blijft bestaan wordt heringedeeld en gedeeltelijk voorzien van een nieuwe gevel; de woonkamer heeft met een open verbinding naar de keuken en de circulatieruimte met trappenhuis naar het nieuwe deel.

Verbouw Bergerdensestraat

De belangrijkste wijzigingen in de indeling bevinden zich op de begane grond. Een ruime zithoek, deels in de nieuwe serre gelegen, is aan de woonkamer toegevoegd. Door de vorm en situering van de serre is er direct contact van de woonruimte met tuin, terras en zonlicht.

De gangruimte is geoptimaliseerd: de entree is verbreed tot een ruime hal en het toilet is naast de trap geplaatst. De woonkeuken is vergroot en middels schuifdeuren bereikbaar gemaakt vanuit de zithoek via de werk- en speelkamer; de bijkeuken is verkleind en voorzien van een toilet met douche.